3η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών & Μουσικών Σχημάτων

To Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης της Φ.Ε. οργανώνει την 3η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Νεανικών Μουσικών Σχημάτων, με τη σύμπραξη του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων και του Συλλόγου Αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Η 3η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, 18.15, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έχει, όπως και οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις μας, την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων [Φ20.2/210450/Δ2, 9.12.2016].

Η διοργάνωση της 3ης Διασχολικής Συνάντησης Χορωδιών αποβλέπει στην ενδυνάμωση της σχέσης των νέων με τον πολιτισμό, που αποτελεί το ουσιαστικότερο εφόδιο για την ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Η συμμετοχή μάλιστα ενός μαθητικού μουσικού σχήματος σε θεσμούς κι εκδηλώσεις πολιτισμού, όπως είναι οι οργανωμένες διασχολικές συναντήσεις και τα χορωδιακά φεστιβάλ, συνιστά ένα δυναμικό κίνητρο για τα μέλη τους, τα οποία καλούνται με πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας να υπερβούν πολλές δυσκολίες, προκειμένου να προετοιμαστούν σωστά και να παρουσιάσουν ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα.

Ακόμη, τα χορωδιακά και μουσικά μαθητικά φεστιβάλ αποτελούν σημείο συνάντησης μαθητών που αγαπούν τη μουσική και εκφράζονται μέσα από αυτή, ενώ παράλληλα φέρνουν σε επαφή και συνεργασία εκπαιδευτικούς που εργάζονται συστηματικά και άοκνα για τη δημιουργία πολιτιστικής συνείδησης και αισθητικής καλλιέργειας στους σημερινούς νέους.

Tο πρόγραμμα των Μουσικών Συνόλων (είτε χορωδιών είτε μουσικών σχημάτων) θα περιλαμβάνει και ένα τουλάχιστον έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή, ξεχωριστής μορφής του νέου ελληνικού τραγουδιού και σημαντικού εκπροσώπου του μουσικού ήθους και ύφους της σχολής της Θεσσαλονίκης, τον οποίο επέλεξε να τιμήσει φέτος η Επιτροπή Διοργάνωσης της 3ης Διασχολικής Συνάντησης του Αρσακείου.

Στο πλαίσιο της 3ης Διασχολικής Συνάντησης θα συμμετάσχουν οι Χορωδίες Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Καλλικράτειας, 26ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, το Μουσικό Σχήμα Αποφοίτων Αρσακείου Θεσσαλονίκης, η Χορωδία Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου & Αποφοίτων Θεσσαλονίκης, η Λαϊκή Παιδική και Νεανική Χορωδία Δήμου Νεάπολης-Συκεών και ο Ανδρέας Καρακότας.